Cititi si aflati mai mult !

Ca institute, scoala are o vechime de cateva mii de ani .Din cele mai vechi timpuri , scolile publice au functionat pe langa asezamintele religioase.
In egiptul faraonilor s-a acordat o mare importanta infiintarii de scoli,unde predau invatatori renumiti.La scolile egiptene s-au format descali din diferite tari,care, la randul lor,au organizat invatamantul din tarile respective.
Cele mai renumite scoli de antichitati se aflau in Grecia.Cu 3000 de ani in urma, invatamintul era oficial in multe orase grecesti(Delfi, Sparta etc.).In schimb,in Atena invatatorul era absolut liber, fiind predat de profesori particulari .In secolul V i.e.n se studiau poezia, muzica si gimnastica.
La romani, stramosii nostri, invatatorului i s-a acordat o importanta mai mare, educatia facandu-se mai mult in particular.instruirea copiilor celor bogati se facea in familie.Incepand din secolul III i.e.n, grecii au deschis la Roma o multime de scoli, la inceput specializate in predarea gimnasticii, pt. ca mai tarziu sa fie introduse si alte discipline.Copiii scriau pe tablite de ceara si socoteau cu abacul (un fel de numaratoare).Dupa lectii,baietii alergau sau se luptau pt. asi imbunatati conditia fizica.In timpul liber, baietii si fetele se jucau cu cercul si pietricele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s