Constantin Burduja

Constantin Burduja este fratele strabunicului meu. Poate ca nu multa lume a auzit de el , dar acesta a fost un om foarte important. Sunt sigura ca ati auzit de gradina botanica din Iasi. Dar va-ti intrebat vreodata cine a infiintat-o ? Ei , iata ca insusi , el , Constantin Burduja a facut-o . El a fost fondatorul Gradinii Botanice. Va voi spune cateva date despre el :
A urmat școala primară în satul natal (Borniș-Neamț) și liceul “Petru Rareș” în Piatra Neamț, promoția 1931. Licențiat al secției Științe naturale de la Facultatea de Științe a Universității din Iași (1935), C. Burduja își susține teza de doctorat „Contribuție la studiul florei și vegetației din Depresiunea Roznov-Neamț” în anul 1949, sub conducerea înaintașului său C. Papp. A predat Geobotanica, Fitogeografia și Morfologia plantelor pănă în 1971, când se pensionează, funcționând în continuare ca profesor consultant și conducător de doctorat.

Florist și ecolog neîntrecut, autor al unui număr de peste 100 de lucrări științifice, privind vegetația Moldovei și Dobrogei, inițiator al studiilor de anatomie vegetală comparată, ecologică și experimentală, C. Burduja este citat în diferite lucrări de sinteză și tratate publicate în străinătate. Alături de renumitul botanist E. Țopa, este considerat unul dintre ctitorii noii grădini botanice din Dealul Copoului, al cărei fondator a fost pus în anul 1963.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s